Tips til at vælge den rette luft til luft varmepumpe

16 januar 2022 Cecilie Mortensen

advertorial

Flere og flere husstande i Danmark har investeret i en varmepumpe – og det er ikke så underligt. Med en varmepumpe får du en mere miljøvenlig måde, du kan opvarme boligen på. Varmepumpen trækker nemlig primært på luften udenfor. 

Med en varmepumpe er der også mange penge at spare på varmeregningen. Og i mange tilfælde kan du nærmest halvere dit budget. Men lad os nu kigge på tips til at vælge en luft til luft varmepumpe. 

Sådan vælger du en luft til luft varmepumpe 

Overvej hvilke behov for opvarmning du har

Som det første kan du overveje, hvilke behov for opvarmning du har. Altså, hvor meget skal varmepumpen kunne opvarme din bolig. 

Hvilke funktioner skal din varmepumpe have?

En anden overvejelse er, hvilke funktioner din varmepumpe skal have. Har du f.eks. bestemte ønsker ift., at du skal kunne betjene varmepumpen med wi-fi? Skal den have en timerfunktion? Quiet mode eller måske andet?

Varmepumper har fået flere og flere smarte funktioner, og du skal bestemt ikke snyde dig selv for dem. 

image

Har du ønsker til varmepumpens lydniveau? 

Et tredje tip er, at du forholder dig til varmepumpens lydniveau. For hvis din kommende luft til luft varmepumpe f.eks. skal placeres centralt i hjemmet, så kan det være rart, at den ikke larmer meget. 

Hvilken varmepumpe passer bedst til dit budget? 

Et sidste tip er naturligvis også, at du finder en varmepumpe, som matcher dit budget. Og heldigvis er der varmepumper i mange forskellige prisklasser. Du kan ofte finde priserne på de forskellige modeller på firmaernes hjemmesider. 

Hvis du finder en luft til luft varmepumpe, som matcher lige præcis dine ønsker, så bliver du naturligvis også ekstra glad for den. Tag derfor også en god snak med det firma, du vil købe varmepumpen ved. Du kan naturligvis også få deres vejledning, hvis du har brug for det: https://ventilationogklima.dk/varmepumper/.

Flere Nyheder