Sådan tager du et rente- og gebyrfrit lån

15 maj 2021 Lotte Hindsberg

Kender du følelsen, at du sidder med en vigtig arbejdsopgave foran din bærbar, og den så vælger at gå i stykker? Du ringer til et firma, der reparerer bærbare og ja, selvfølgelig vil de gerne kigge på den, men de har ca. 4 ugers ventetid, hvilket du ikke kan vente på. Du har ikke rigtigt noget alternativ end at kigge efter en ny, hvilke også er ok da den gamle har et par år på bagen. 

Har du først besluttet dig at vælge at købe en ny bærbar har du flere muligheder. Du kan vælge at tage et online lån, f.eks. hos Ikano bank, eller du kan undersøge om det er muligt at købe den i butikken. Ofte tilbyder butikken i samarbejde med en online bank, en rente og gebyrfrit lån til køb i butikken. 

Hvad skal du være opmærksom på ved et forbrugslån i en butik

Først og fremmest skal du være opmærksom på at både butikken og onlinebanken er en forretning og de tilbyder ikke at låne dig penge gratis fordi de er søde og rare mennesker. De tilbyder dig det fordi det er en god forretning.

Butikken sælger dig en bærbar og tjener penge på salget. Online banken tjener som minimum penge ved at oprette lånet hvor du betaler et oprettelsesgebyr. Derudover tjener de penge ved at nok mennesker ikke at betale til tiden. Enten fordi de ikke kan eller fordi de glemmer at få overført til tiden. Uanset årsagen skal er betales et strafgebyr, som er relativt højt.

Derfor anbefales det også, at hvis du låner til en bærbar i en butik at du sætter afdraget til automatisk betaling, så du ikke skal betale strafgebyr. Har du ingen problemer med at betale, er dette et godt og en meget billig løsning, hvis du står og skal købe en ny bærbar computer.

Flere Nyheder