Hvad kan gulvet i København holde til efter en slibning?

03 april 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad kan gulvet i København holde til efter en slibning?

Et tilbagevendende spørgsmål i forbindelse med en gulvafslibning i København er, om man kan bruge gulvet i det bemeldte lokale på samme måde, som man gjorde, før det blev slebet ned?

Det er helt forståeligt, at den tanke kan melde sig, for ofte forestiller man sig jo, at en gulvafslibning er som en behandling, en patient skal have, efter vedkommende er blevet slidt for meget, og så er man aldrig sit gamle jeg 100 procent igen.

Men forskellen her er netop, at en gulvafslibningen netop er kuren, der både gør, at gulvet efterfølgende ligner noget, der er splinternyt og nærmest lige er blevet lagt – men ligeledes gør en god efterbehandling også (hvis den får lov at virke), at gulvet igen kan holde til at blive brugt som tidligere fordums tid.

Gulve er jo til for at blive brugt, og nogle gulve bliver brugt mere af andre, hvilket blandt andet beror på, hvor mange mennesker, dyr og børn der jævnligt frekventerer gulvet.

Man kan selvfølgelig efterfølgende lave sine forholdsregler til at undgå, at gulvet bliver slidt på samme måde eller lige så hurtigt. Det kan være ved at sætte beskyttende filt-dutter under stole- og bordben eller placere disse ovenpå tæpper.

Ligeledes kan man sige til folk, at de ikke må løbe henover gulvet eller have sko på, mens de går henover gulvet.

Dog kan man med stor sandsynlighed risikere, at gulvets farve falmer, som der falder naturligt lys på gulvet i løbet af en dag.

Men som udgangspunkt kan du sagtens bruge gulvet, som du gjorde, før det blev slebet ned.

Et godt tip kan være at aftale med ens gulvafsliber, at de kan komme forbi på et jævnligt besøg, man aftaler over de samme tidsrum på året, så det bliver en tilbagevendende begivenhed, man skriver ind i kalenderen.

Og så kan de eventuelt kigge forbi, hvis der er sket større skader end ventet i mellemtiden.

Flere Nyheder