Er det selv muligt at lave en dansk film?

17 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Man kan jo sige, at hvis man bare har et kamera, så er der jo ikke langt fra, at man så kan begynde at lave en dansk film, om det er fiktion eller fakta, man så laver.

Men om det kan kategoriseres som det, man ellers opfatter som danske film, er nok lidt svært at sige, for der vil nok være nogle kendere og filmelskere, der siger, at der skal mere til, hvor ellers bliver “dansk film” jo lidt en løs betegnelse, som der kommer til at dække for meget, selvom det jo ikke er en beskyttet titel.

Der vil så nemlig være dem, der mener, at man skal være godkendt af det danske filminstitut for at få sig en ordentlig film, så den finansieret og set igennem her.

For det er faktisk ikke det letteste at få produceret sin egen film i Danmark.

Det er en lang proces med at lave en film

Lad os tage det klassiske eksempel med at være i Hollywood: Her kan man nærmest vandre ind fra gaden og få tilset ens manuskript eller forslag til en film af en producent, der så vil filmatisere den for en.

Herhjemme skal man gerne have en producer, en manuskriptforfatter, have gået på filmskolen og meget andet, før man kan gøre sig forhåbninger om at gå gennemtrumfet ens film til at blive vist på det danske marked – og så er der endnu længere til udlandet.

Der er dog sket lidt mere i nyere tid, da almindelige filmskabere kan få produceret sin egen film for online-indsamlinger, så man også kan købe godt nok filmudstyr og hyre skuespillere, og så kan man dele det på nettet.

På den måde kan man blive set på på et større marked, som man ellers ville, hvis man skulle gå via de officielle kilder.

Flere Nyheder