Bevar dit smukke smil med hjælp fra din tandlæge

04 januar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Som barn går man gratis til skoletandlæge og får styr på bisserne. Men som voksen kan man hurtigt komme til at forsømme de årlige eller halvårlige tandlæge besøg.

Hvorfor gå til tandlæge så tit?

Måske synes du at et til to tandlæge besøg på årlig basis lyder voldsomt. Det kan også godt være lidt svært at forstå hvorfor man skal pines i en tandlæge stol en gang hvert halve år – især hvis éns tænder indtil videre ikke har fejlet det mindste.

Men her skal du huske at der ikke er nogen garanti for at det vil blive ved med at forholde sig således. Selv om du ikke på nuværende tidspunkt mærker noget til hverken tænder eller tandkød kan der gemme sig ansatser til frygtede tandsygdomme og lidelser som du ikke kan se med det blotte øje. Det kan for eksempel være under tandkødets rand eller mellem dine tænder.

image

Hvis du lader tandlægen kigge dig i munden på regelmæssig basis vil han eller hun have god mulighed for at spotte forstadier til eksempelvis parodontose eller karies. Og så vil forebyggende tiltag kunne blive sat i værk.

Forebyggelse er bedre – og billigere – end helbredelse

Når først skaden er sket, og det begynder at dunke i gummerne eller bløde fra tandkødets, er udviklingen af parodontose eller rodspids betændelse i fuld gang. Det betyder at din tandlæge ikke længere vil kunne forebygge disse lidelser men kun udøve damage control.

Du kigger i så tilfælde på dyre, langtrukne og smertefulde behandlinger som kunne have været undgået hvis du havde passet dine tandlæge besøg. Og derfor bør du booke en tid til tandlæge allerede i dag.

Find din nærmeste tandlæge i Hjørring

Hvis du bor i Hjørring eller nærmeste omegn kan du trygt vælge Tandlægerne Brinck Seidelins Gade som din nye faste tandlæge. Klik ind og læs mere på tandbrinck.dk

Flere Nyheder